Chovateľská stanica Wavelet sa nachádza v malom kúpeľnom meste Sliač v strede Slovenska a venuje plemenu Španielsky vodný pes. Po 7 rokoch chovateľskej činnosti prichádzajú výsledky vo forme výstavných ale aj chovateľských úspechov.
O obrovský úspech spoza „veľkej mláky“ na Národnej špeciálnej výstave plemena Španielsky vodný pes v USA (8.7.2017) sa postarali 3 psíky z CHS WAVELET. Keďže v USA majú delenie tried a získavanie titulov inak než v EU dovolím si tvrdiť, že vyhrať je tam oveľa náročnejšie. Z 26 prihlásených psov (najpočetnejšia výstava v histórii USA) fena z nášho chovu – CAMBIA Wavelet vyhrala BOB/BIS, Deseado Wavelet BOS a aj keď sa mladý pes EYE of the TIGER Wavelet neumiestnil, môžeme byť hrdí, pretože sa krásne prezentoval popri všetkých dospelých grandšampiónoch. Veľká vďaka patrí majiteľkám Janet Rahn a Faith Ott za krásnu prezentáciu našej stanice v USA. Avšak nemôžem zabudnúť aj na ostatné tituly spomenutých psov:

CAMBIA Wavelet – Junioršampiónka Puerto Rico, Šampiónka Puerto Rico, Šampiónka USA, Grandšampiónka USA, víťazka súk WESTMINSTER Champion Dog Show New York 2016 a 2017 – BOS.
DESEADO Wavelet – Šampión USA, Grandšampión USA v roku 2017
EYE of the TIGER Wavelet – Šampión USA v roku 2017

Ďalšie úspešné odchovy majú na svojich kontách mnoho úspechov:

BILLIE JEAN Wavelet (Švédsko) v roku 2016 ocenený ako Švédsky šampión.Vo svojom živote sa zúčastnil len 3 výstav a z toho na každej dosiahol titul.
CANDELLA Wavelet (Rusko) sa v roku 2016 stala Junior šampiónkou Ruska, Bieloruska a Svetovou víťazkou mladých 2016. V jej výstavnej kariére úspešne pokračuje aj tento rok a dokončila tituly: Šampiónka Ruska, Bieloruska a TOP predstaviteľ plemena za roky 2016 a 2017.
DUENDE Wavelet (Veľká Británia) – posledná Green Star je potrebná do ukončenia titulu Šampión Írska a bude to prvý pes (samec) v histórii, ktorý sa stal Írskym šampiónom. Takisto je úspešný na Crufts (2 v triede junior zo 4 v roku 2016) a V4 RES z 8 psov tento rok 2017. Okrem toho má množstvo CAC a CACIB a krásne odchovy.
DELICATESSA Wavelet – moja najúspešnejšia fenka, ostala v našej stanici a je skvelou výstavnou aj chovnou sukou, čo sa týka exteriéru a charakteru šteniatok. Tituly: Medzinárodná šampiónka C.I.B, TOP ŠVP za rok 2016, JUNIOR BIS Špeciálna výstava Dunajská Lužná 2016, Šampiónka SK a JCh, JBOG, BOG, niekoľkonásobná BOB víťazka.
DOMINICANA Wavelet (Maďarsko) – maďarská junioršampiónka a šampiónka
EMANUELL Wavelet – krásny mladý pes s perfektnou povahou, za svoj krátky čas po návrate do našej chs získal 6xBOB titul, 3xCACIB, stal sa Junioršampiónom SK, a má začaté tituly: CH.PL,SK,HU + medzinárodného šampióna, ktoré plánujeme dokončiť tento a budúci rok. Dáva excelentné odchovy.
EUPHORIA Wavelet (Fínsko) – výstavne úspešná fenka vo Fínsku aj Estónsku. Chýba jej posledný titul CC na Fínskeho šampióna avšak kvôli fínskym podmienkam musí čakať do 24 mesiacov veku.
EVITA Wavelet (Rakúsko) – krásna sučka, ktorá prednedávnom dokončila titul Junioršampiónka Rakúska.
FORTUNA Wavelet (Fínsko) – naša najmladšia úspešná sučka, ktorá minulý víkend 8.7.2017 v meste Mikkeli, Fínsko získala už svoj druhý titul BOB šteňa.

Ak máte záujem vidieť aj naše ostatné úspešné jedince v iných krajinách, nielen odchované u nás, ale aj importované zo Španielska, navštívte web www.perro-de-agua.sk

Viktória Kyseľová, majiteľka Španielskych vodných psov a chs Wavelet